maanantai 31. elokuuta 2015

Päivä 10: Mietiskelyjä materiaalista

Tänään on tullut taas hommailtua paljon. Aamusta kävin hieman fiilistelemessä yliopistolla, vaikka luennot alkavatkin vasta ensi viikolla. Kaikille, jotkä eivät tosiaan tiedä, niin opiskelen Lapin yliopistossa vaatetussuunnittelua. Illasta kävin sitten kokeilemassa uutta tanssilajia ja autettiin ystävää muutossa. Urheillessani en käytä mekkoa. Tarkoituksena on laittaa tässä joku päivä tarkempaa tietoa siitä, milloin en aio pitää mekkoa päälläni.




Yliopiston kunniaksi päätin laittaa tänään yhden lempivaatteistani. R-collectionin kukkahameen, jonka sain äidiltäni lahjaksi viime syksynä ja sitä on kyllä tullut käytettyä tiuhaan tämän jälkeen. Kiitos siis äidille (:

Tänään eksyin päivällä vahingossa vihreän vaatteen (http://www.vihreatvaatteet.com/) sivustolle. Vähän aikaa sivuja selatessani päädyin lukemaan kritiikkiä juuri tämänkin mekon materiaalista, eli puuvillasta. Kritiikki ei ollut minulle uutta, mutta hieman alkoi harmittamaan, etten kuukausi sitten alkanut etsimään mekolle jotain muuta kangasta. Puuvillan viljelyyn tuhlaantuu nimittäin valtava määrä vettä ja erillaisia myrkkyjä ja kemikaaleja. Yhtenä vaihtoehtona mietin vihreänkin vaatteen mainitsemaa hamppua, mutta vierastin jotenkin hampun pellavamaista tekstuuria. Puuvillassa on myös se huono puoli, että sen väri alkaa haalistua helposti. Joudun siis ehkä värjäämään mekon tulevana vuonna. Mekko vaikuttaa yhä kuin uudelta, mutta jäljellä onkin vielä 355 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti